Долар може впасти на 40%: що чекає українців

Пояснення експертів

Колаж Радіо Трек

Економісти вже декілька років прогнозують значне падіння долара.

Американська валюта ризикує втратити свою позицію у світі, і якщо це трапиться різко, імпорт в Україні може значно подорожчати, повідомляє OBOZREVATEL.

Старший науковий співробітник Єльського університету Стівен Роуч розповів, що падіння долара неминуче.

 Він вважає, що американська валюта втратить у ціні приблизно 35%.

 

Уже в перспективі одного-двох років економіст очікує на потужне й неминуче падіння. Оскільки він переконаний, що нині долар переоцінений, інші країни поступово відвойовують позицію резервної валюти, а також через те, що у США величезний дефіцит рахунку поточних операцій і держборг, що зростає.

В одному зі своїх звітів експерти Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) також зазначили, що майбутнє курсу долара сумнівне.

 Євро та юань набудуть такої ж важливості, що й долар США. Вони все більшою мірою відповідають світовому попиту на резервні валюти та безпечні активи, – йдеться в документі.

Фото ілюстративне

Гендиректор компанії AG Bisset Associates LLC Ульф Ліндал (впливовий американський фінансист) також спрогнозував падіння долара приблизно на 40%; щоправда, такі оцінки він озвучив ще у 2018 році, практично за кілька років до Стівена Роуча.

Між тим, економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Єгор Киян переконаний, що різкого падіння курсу долара очікувати не варто, а ось плавне зниження цілком можливе.

 У такому разі це може вплинути й на Україну.

Усі вірять у долар, і це, зокрема, підтримує його вартість. Євро менш поширене, але якщо буде конкурент долара – зараз, наприклад, тривають розмови про зростання ролі однієї з азійських валют, – розповів Єгор Киян.

Плавне зниження долара практично ніяк не вплине на ситуацію в Україні, а якщо американська валюта різко впаде, то для нас значно подорожчає імпорт.

Той товар, який зараз коштує, припустімо, 700 доларів, може зрости в ціні до 900 доларів. Згодом і ця ситуація нормалізується, оскільки більше почнуть заробляти українські експортери, побільшає валюти в країні.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень