Долар лихоманить: Купувати чи продавати валюту?

Експерти дали поради

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Сьогодні, 19 серпня, курс долара знову пішов на спад. В купівлі, за інформацією Мінфін, іноземна валюта коштує 41 грн, а в продажі – 41,5 грн.

Економічний експерт Олег Пендзин вважає, що переходити з гривні у долар, якщо метою є отримання прибутку, зараз невигідно.

А ось фінансові експерти Андрій Шевчишин і Андрій Забловський переконані, що зараз непоганий час для купівлі готівкової валюти.

На спадному тренді курс досить вигідний, по 41,40 грн/долар зараз можна купувати готівку, якщо «грати в довгу», тобто розраховувати на прибуток через кілька років і не залежати від банку, де зберігаються ваші кошти – гривневі чи валютні, – зауважив Андрій Шевчишин.

При цьому Андрій Забловський радить не тримати валюту «під матрацом», а заробляти на валютних депозитах. Утім, експерт навів цікаву деталь, яка може зменшити бажання населення довіряти долари банкам.

Почастішали скарги на те, що деякі банки після закінчення договору повертають вкладникам доларову готівку банкнотами старого зразка (1996 року), які часто потерті від ужитку або мають інші незначні пошкодження – надриви паперу, плями.

 

Формально банки праві, ці банкноти є платіжними, та населення при побутових розрахунках віддає перевагу доларам останнього дизайну, тобто випуску 2013 року і бажано в ідеальному стані. Адже при обміні доларів на гривні у банках «старі» долари нерідко можуть міняти по зниженому курсу, мовляв, вони зношені, – додав Андрій Забловський.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень