Договір із Бляшиним не розриватимуть. Ремонт шлюзу триває

Русло Усті розчистили. Цього тижня приступатимуть безпосередньо до шлюзу

У Рівному триває ремонт шлюзу на вулиці Набережній. Попри заяви міського голови, що фірма «Теплогазбуд» не може впоратися із поставленою задачею і договір буде розірвано, заступник керівника фірми Василь Бляшин каже, що від замовника робіт (Управління капітального будівництва), подібної інформації не надходило.

Натомість, він пояснив причини затримки ремонту. Каже, що до самого шлюзу досі не могли дібратися, оскільки спершу необхідно повністю зневоднити ту ділянку. А з напором води проектні насоси не могли впоратися. Для допомоги залучалася і спецтехніка надзвичайників. Нарешті рішення знайшли. На нараді минулого тижня вирішили, окрім насосів, збільшити кількість мішків з піском. І, таким чином, при досягненні герметизації, можна буде приступити до основних робіт. А от дно Усті, на ділянці від шлюзу і по 50 метрів в обидві сторони, вже розчистили. В результаті, глибину річки на цій ділянці вдалося збільшити вдвічі – до 3 метрів. Докладніше про хід робіт розповідає Василь Бляшин:

 

- Розчистка русла у верхньому і нижньому б`єфі – це більше тисячі метрів кубічних землі – вони виконані, дно розчищене. Є проблема перекриття води. Проектні насоси виявилися заслабкі. Потужність насоса, навіть, надзвичайників – 110 літрів за секунду і він не встигає відкачати. Виконувати роботи там не має можливості. Стоїть задача зараз, щоб саме шлюз-регулятор функціонував згідно із своїм призначенням, поміняти гумові ущільнювачі, щоб шлюз піднімався/опускався гарненько і щоб тримав воду. Оце основна задача.

 

Тож зі його слів, уже цього тижня нове рішення почнуть втілювати. Скільки ще триватиме ремонт – Василь Бляшин поки не готовий сказати, разом з тим, повідомив, що договір заключений до 31 грудня. Але, сподівається, що вдасться впоратися швидше.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень