Додаткові виплати пенсіонерам: хто отримає 1 тисячу гривень

Ця доплата призначається тільки після того, як пенсіонер особисто звернеться до відповідних органів

У серпні деякі пенсіонери матимуть можливість отримати додаткові виплати до пенсії, зокрема у зв'язку з погіршенням стану здоров'я. Хто може на них розраховувати, читайте далі.

Додаткова тисяча до пенсії

На додаткові гроші до пенсії можуть розраховувати пенсіонери у яких погіршений стан здоров'я. Розмір цієї доплати розраховується як 40% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Станом на серпень 2024 року – це 944 гривні. Втім, гроші можна отримати лише за умови, що пенсіонери мають офіційне підтвердження цьому.

При цьому, необхідно також відповідати наступним критеріям:

  • пенсіонер повинен проживати на самоті;
  • вік від 80 років;
  • потребує догляду від сторонніх осіб, зокрема від соціальних працівників;
  • має пенсію за віком.

Зверніть увагу! Ця доплата призначається тільки після того, як пенсіонер особисто звернеться до відповідних органів. Він повинен написати заяву і додати до неї документи, що підтверджують погіршення стану здоров'я.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень