«Дочку мені показують лише у супроводі черниць», – Осадча розповідає страшне про українку в Італії

«Якщо я її заберу, то мене посадять» (с)

Ведуча Катерина Осадча, яка керує соціальним проєктом з пошуку зниклих «Знайти своїх», розповіла про кричущий випадок, який стався з українкою в Італії.

На сторінці в Instagram Катерина Осадча поділилася історією українки, яка не може забрати свою доньку в Італії, – пише ТСН.

Як розповіла жінка, 7 квітня її донька прибула до Італії разом зі своєю бабусею за генеральним дорученням від рідного батька. Сама ж жінка з молодшою донькою виїхала до Німеччини. Українка пояснила, чому так сталося:

- Моя Ксенія, старша донька, велоспортсменка, призерка України. Коли почалась війна, її тренер запропонував нам відправити доньку до Італії – країни велоспорту. Він дав на це гроші, на переїзд, на все, він хотів допомогти своїй вихованці надалі тренуватись без загрози її життю…

Коли молодша донька закінчила навчання у Німеччині, мати одразу поїхала до Італії, аби забрати старшу доньку.

«По приїзду ми знайшли адвоката, як нам радили. Вчора був суд. Проти нас виступав заступник опікуна, гарна така жіночка, яка просто зробила свою роботу, а ми втратили день з життя… Вона виразила недовіру мені, нашим докам, довідкам з посольства України, дорученню від тата, датам на дорученні та печатках на довідках… Просто так «Не верю».

 

Вони допитали мене, куди я повезу дитину, та чи є для неї ліжко, де працює тато… Моя прописка в Німеччині, соціальний захист та вид на проживання в країні ЄС для них теж не підстава віддавати мені дитину…», – продовжила жінка.

Вона також додала, що у суді їй не дозволили говорити про недовіру до опікуна, бо можуть подати на неї за наклеп.

Наразі жінка бачиться з донькою лише у супроводі черниць.

Своєю чергою, Катерина Осадча розповіла, що цією справою вже особисто займається уповноважена президента України з прав дитини Дар’я Герасимчук:

«Зараз справа за органами влади в Україні і це питання обов’язково вирішиться і донька буде з мамою, але скільки жаху, нервів і розпачу для мами, окрім вже існуючого, принесла ця ситуація», – сказала Осадча.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень