До чого готуватися українцям, які уклали банківський договір онлайн

Які у них права та обов’язки

На початок 2020 року майже 44% українців користувалися інтернет-банкінгом. Тривалий карантин, запроваджений ще наприкінці березня, дещо прискорив процес переходу в онлайн.

Про це Finance.ua розповіла заступниця директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Наталія Рудуха.

Станом на початок цього року близько 70% українців не знали, чи підпадають під гарантії Фонду вклади, відкриті через інтернет-банкінг або мобільні додатки.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Фондом. Через це там вирішили нагадати, що банківські договори, укладені через інтернет, підпорядковуються тим же правилам, що і договори, укладені у відділеннях банків.

Більше того, фінустанови регулярно перевіряють на предмет дотримання умов і вимог Фонду для укладання електронних договорів із клієнтами.

Втім, не залежно від того, як громадяни укладають договір – за допомогою електронного документообігу, інтернет-банкінгу чи особистого звернення у відділення банків – вони повинні вчитуватися в усі документи, наголошує Наталія Рудуха.

Нагадаємо, що на сьогодні гранична сума відшкодування в Україні складає 200 тис. грн - незалежно від кількості рахунків у вкладника в одному банку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень