До Землі мчать величезні астероїди: Відомі дати максимального наближення

Деякі з цих об'єктів класифікують як потенційно небезпечні

До Землі на великій швидкості наближаються величезні астероїди. 

Йдеться про групу астероїдів, яким вчені дали назви 2022 ML3, 2022 OY, 2022 OG1, 2016 CZ31 і 2022 NU1.

За даними фахівців, перші два астероїди, розміри яких приблизно 12 і 29 метрів, пролітали повз Землю 26 липня на відстані 9,2 мільйона кілометрів і 3,63 мільйона кілометрів відповідно.

А ось наступні «кам'яні космічні мандрівники», які будуть завбільшки з багатоповерхівку (122 метри) і повітряний лайнер (43 метри), промчать повз нашу планету 29 липня. Очікується, що вони наблизяться до нас максимально на 2,8 мільйона кілометрів і 4,71 мільйона кілометрів.

Проліт ще одного астероїда, розміром понад 280 метрів очікується 30 липня. Брила зможе наблизитися до Землі лише на майже 7 мільйонів кілометрів.

Деякі з цих об'єктів класифікують як потенційно небезпечні на основі їх передбачуваного розміру та орбіти. Втім, попри назву, жоден з потенційно небезпечних об'єктів, відомих науковцям, не має шансів зіткнутися з Землею в найближчі 100 років або близько того.

Джерело: РБК-Україна  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень