До 30% учасників ЗНО з математики здали порожні бланки (ВІДЕО)

А з письмовим роздумом на ЗНО з укр.мови та літератури не впоралися близько 20% учасників

Відповідальний за пункт перевірки ЗНО з математики Петро Ковальчук. Фото "Суспільного"
Відповідальний за пункт перевірки ЗНО з математики Петро Ковальчук. Фото "Суспільного"

Цьогоріч на Рівненщині вперше перевіряли роботи учасників ЗНО з математики. Робили це понад пів сотні спеціально навчених екзаменаторів, яких готували цілих 3 роки. Про це у коментарі «Суспільному» розповів відповідальний за підготовку до проведення ЗНО в області Ігор Опольський.

Загалом на перевірку надійшло близько 20 тис. бланків, адже з цього року тестування із математики стало обов’язковим для всіх випускників і мало два рівні.

– Були бланки порожні, тобто учні навіть не приступали до виконання робіт. Десь таких до 30%, мабуть.

 

А так, в цілому, казали екзаменатори, що було кілька робіт абсолютно правильно виконаних, - повідомив відповідальний за пункт перевірки ЗНО з математики Петро Ковальчук.

При цьому, у якій саме області така кількість порожніх бланків – у пункті перевірки не знають, бо це – секретна інформація. Перевірені роботи екзаменатори вже відправили на лінію обробки до Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Крім того, єдиний в області пункт перевірки ЗНО з української мови та літератури цьогоріч організовували в Рівненській українській гімназії.

Перевіряють вручну тут теж тільки бланки з відкритою частиною сертифікаційних робіт – тестові завдання опрацьовує комп'ютерна система.

Екзаменатори зазначають, що частині учасників, у письмових роздумах яких було менш як 100 слів, довелося ставити 0 балів. Це – замалий об’єм для відкритої частини роботи.

Загалом у цей пункт перевірки надійшло майже 20 тис. бланків.

– Із цих робіт 20% дітей зовсім не справилися із завданнями, подали нам чисті бланки, а 80% - є завдання. Роботи приходять до нас ми не знаємо, з яких областей, з яких міст, але можемо здогадатися. Є певні діалекти, – зізналася відповідальна за пункт перевірки Тетяна Кухарчук.

Після перевірки усі роботи також поїдуть до ЛРЦОЯО, де їх розпізнають за спеціальним штрихкодом і виведуть результат.

Оприлюднити офіційні дані мають 25 червня. Якщо учасник лишиться незадоволений своїми результатами, він зможе подати апеляцію протягом 5 днів від дати оприлюднення результатів.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063 734 106 4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень