Днями на Рівненщині побував Віктор Муженко

Начальник Генштабу, Головнокомандувач Збройних Сил України відвідав Сарни

Під час робочої поїздки Головнокомандувач Збройних Сил України  Віктор Муженко побував на центральній артилерійській базі озброєння у Сарнах, де з початком АТО налагодили процес ремонту артилерійських систем. Також він зустрівся з підприємцями Сарненщини, нагородив їх відзнаками начальника Генерального штабу та подякував їм за те, що не відвернулись від війська у непростий для України час.

- Волонтерський рух – це унікальне започаткування України. Він допоміг українській армії стати на ноги. Сьогодні Збройні Сили України достатньо потужні, щоб стримувати агресора, - підкреслив генерал-полковник Віктор Муженко.

Також він обійшов територію частини та подивився, як триває робота із відновлення ракетно-артилерійського озброєння. Наразі тут проходять ремонт великокаліберні гаубиці та засекречений свого часу радянський протитанковий ракетний комплекс із надзвуковою ракетою 9М114 «Кокон», обладнаний радіокомандною системою наведення.

Сучасна Українська армія потребує засобів новітніх засобів розвідки, зв’язку, радіоелектронної боротьби і протитанкових систем. За цей рік на озброєння наших підрозділів з’явилися як зразки виключно українського виробництва - БТР-3, БТР-4, так і модернізовані бойові машини піхоти, бойові машини десанту і такий потужний засіб як танки. Танки - модернізовані і відновлені на українських підприємствах, в тому числі ремонтними підрозділами Збройних Сил України. Також наступного року планується розпочати серійне виробництво перспективної броньованої машини «Дозор». Затримка була у випробуваннях і доведеннях до тих норм, які б забезпечували максимальну безпеку бійців і ефективне застосування техніки.

Наразі мова йде вже не про ремонт окремих одиниць озброєння, а комплектування відновленими технічними засобами цілих підрозділів Збройних Сил України. Внесок окремої ремонтної військової частини із міста Сарни у цей процес дуже значний. Свого часу ця військова частина була лише базою зберігання артилерійського озброєння. Зараз вона стала базою і зберігання, і ремонту з перспективою стати навіть арсеналом. Він комплектуватиме наші військові частини потужними засобами вогневого ураження. Мова йде про ракетно-артилерійське озброєння, про гармати, комплекси керованих ракет, стрілецьку зброю тощо. Також ми отримуємо дійсно значну допомогу від Сполучених Штатів Америки. Серед основного – бронеавтомобілі типу Хаммер, інші види техніки та засоби комунікації, - зазначив Головнокомандувач Збройних Сил України. 

 

Інформація надана прес-службо Генерального штабу ЗС України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень