План мобілізації на Рівненщині військові виконали лише на 60%

Проте за рейтингом її проведення область шоста в Україні

В області триває шоста хвиля мобілізації, яка завершиться вже 17 серпня. В її рамках планували призвати до лав Збройних Сил України понад півтори тисячі військовозабов’язаних, однак на сьогодні до кількості не добирають ще близько 600 чоловік. І це враховуючи, що за весь час із 90 000 потенційних військовозобов’язаних Рівненщини мобілізували тільки шість тисяч. Крім того, за шість хвиль часткової мобілізації приходу у військкомат уникають вже сім тисяч осіб по області.

Не допомагає і те, що сільські голови Рівненщини не хочуть вручати повістки. Про це повідомив обласний військовий комісар Михайло Твердохліб. Він вважає, що в районі очільники сільських рад не оповіщують військовозобов’язаних через наближення виборів:

- Якщо Голова розумний – Ви його в житті не притягнете до відповідальності. Тут такий механізм: ми йому вручаємо 300 повісток. Він збирає своїх посильних і розсилає їх по вулицях. Вони приходять – гавкає собака. Тому пишуть, що ніхто не пустив у двір. Вони виконали свій обов’язок? Взагалі попадаються лише ті Голови, які не знають законодавства. На привеликий жаль генеральний штаб вимагає від нас розкрити які сільські голови не допомагають. Але це може бути піаром перед виборами. Ми все ж розкриємо, але перед самими виборами. - зазначає Твердохліб.

Також військовий комісар розповів, що й більшість рівненських депутатів не з’являються на військовий облік, тому пообіцяв принести їм повістки на сесію міської ради. Також каже, що перевірить списки обласних та районних депутатів і визначать, хто з них військовозобов’язаний.

Нагадаємо, що нещодавно військова прокуратура області відкрила кримінальні провадження на двох сільських голів з Дубенського та Сарненського районів, які, на думку прокурорів, зривають мобілізацію.

Щодо позитивних сторін. то не в останню чергу комісаріатам допоміг указ Міністра оборони про те, що керівники підприємств зобов’язані надавати списки військовозобов’язаних, каже Михайло Твердохліб:

- Керівник визначає в районі 60% кістяк свого підприємства і ми надаємо гарантію, що призивати цих людей не будемо. – пояснює військовий комісар - Решта військовозобов’язаних за співпрацею з керівником направляється на медогляд і приступаємо до їх призову. Багато підприємств надало нам таку допомогу. - каже військовий комісар.

Також пан Твердохліб пояснив, чому під час перших хвиль мобілізації найбільше чоловіків зібрали з сіл. За його словами, розпочинати оповіщення громадян було найлегше саме з малих населених пунктів. Також військовий комісар відзначив добросовісність та патріотичність селян.

Попри все Рівненщина стабільно тримається на 6-мі місці з 14 областей в Україні за графіком проведення мобілізації. Найкраще ж впорались тільки Вінницька та Чернівецька області. Там план мобілізації виконаний на всі 100%.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень