Для кого Польща? Несподіване лідерство українок: кому варто непокоїтися їм чи нам?

У Польщі зростає кількість немовлят, народжених не польками

Фото ілюстративне

Лідирують українки

Загалом кількість новонароджених дітей у Польщі зменшується. Серед причин падіння народжуваності називають низьку забезпеченість житлом, закон про аборти, безпліддя і навіть малу кількість ясел і дитячих садків.

Багато людей також зазначають, що важливим фактором для них є зміна традицій. Замість родини поляки часто обирають життя для себе та розбудову кар'єри.

Кількість новонароджених у Польщі впала б ще більше, якби не українці, які переїхали до країни після початку повномасштабної війни. Багато біженок були вагітними. Про це пише Dziennik Gazeta Prawna

Породіль-українок у Польщі стало вдвічі більше

У 2022 році жінки з непольським громадянством народили в Польщі 16 711 дитину. Згідно з даними Головного статистичного управління, у 2022 році в Польщі народилося 305 тисяч дітей, 5,5% із них народили іммігрантки.

Тобто майже кожна 20-та дитина в Польщі народжується жінкою непольського походження. Для порівняння в 2011 році ця частка становила 0,16%.

Це означає, що у 2022 році польки народили 289 тисяч дітей. Хоч ще у 2017 році таких було 397 тисяч.

Таким чином, протягом 5 років зниження народжуваності серед польських жінок склало на 27,5%. Тут варто додати, що зменшилась і кількість жінок дітородного віку.

 

Фото gazetaprawna.pl

У 2022 році в Польщі українки народили 13 738 дітей.

 

Це збільшення на 109,4% у порівнянні з 2021-м.

 

Тоді було 6560 пологів.

Автори матеріалу зазначають, що сильна тенденція до зростання спостерігається з 2014 року, коли Росія вторглася в Україну.

Після українок другу сходинку серед молодих мам-іноземок посідають білоруски. У 2022 році вони народили в Польщі 741 дитину. Це зростання на 39,8% у річному обчисленні. Причиною такої кількості жінок-іммігрантів можуть бути політичні репресії, культурна близькість і пошуки кращого життя за кордоном.

Третьою за чисельністю групою матерів у Польщі минулого року були росіянки.

Вони народили 244 дитини, що майже стільки ж, скільки рік тому. Четверте місце посіли громадянки В'єтнаму – 230 немовлят. За ними йдуть грузинки — 168 дітей (кількість пологів зросла на понад 50%).

У коментарях до матеріалу поляки відзначають:

#luk Жоден «німець» не народився в Польщі.. дивне явище.. а скільки польських дітей народилося в Німеччині.. сотні тисяч

 

Całaprawda Це робиться за рахунок нашої нації, тому що ті, хто бере, не створюють ВВП, а виводять його у вигляді різноманітної допомоги або конвертують у долари і відправляють за межі нашої країни. Це сумно.

 

Є й образливі коментарі:

 

chcecie Банде/рівки розмножуються як кролики. Польща для них!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень