Ксенофобія у дії: у Варшаві забороняють розміщення вивіски українською мовою

Дозвіл на розміщення не дали Українському дому – організації, що представляє інтереси українців у Польщі

Керівниця Українського дому у Варшаві Мирослава Керик написала у Facebook про те, що у новому приміщенні, де розташувався центр, на вул. Андерса, 29 виникли проблеми з розміщення вивіски установи. За її словами, їм не дозволяють, щоб вивіска була українською мовою.

Тому що українська мова не відома у світі, на відміну від англійської. Вивіски англійською мовою поруч з нами - на Андерса, 29!

 

Те, що у Варшаві кілька сотень тисяч українців, не є підставою для того, щоб напис був зрозумілим для частини варшавців!

 

Ксенофобія в дії!

 

Як стало відомо, остаточного рішення у справі розміщення напису українською ще немає, триває етап обговорення. Зокрема, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків виставило українській організації перелік вимог, без їх виконання спільнота мешканців не погоджується на розміщення вивіски українською.

Як зазначається у дописі Мирослави Керик, питанням зацікавилася місцева влада.

Варшава, вул. Андерса, 29, де має розташуватися Український дім (фото Google Maps)

Зауважимо, що нині Український дім у Варшаві розташовується за адресою вул. Заменгофа, 1. Переїзд ймовірно пов’язаний з суттєвим розширенням діяльності Українського дому, чисельність працівників якого за рік повномасштабної війни зріз з 10 до 150 осіб.

Український дім - це місце, сповнене української культури, відкрите для всіх людей, незалежно від національності, в якому кожен знайде щось для себе.

Головною метою організації «Український дім» є допомога та підтримка української громади в Польщі через інформаційну, освітню та культурну діяльність, а з 24 лютого діємо як кризовий штаб, підтримуючи людей, які рятують свої життя від війни - зазначається на сторінці організації.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень