Дивні тенденції на ринку праці України: чоловікам відмовляють у працевлаштуванні

У цьому вбачають дискримінаційну складову

Ринок праці в Україні зазнав неймовірних трансформацій з початком повномасштабного вторгнення. Мільйони українців залишили свої робочі місця і вимушено виїхали за кордон, бізнесу довелося переформатувати свою роботу, чоловіків мобілізують, а підприємства нарікають на брак кадрів.

Серед цього фахівці відзначають іще одну загрозливу тенденцію – найважче влаштуватися на роботу чоловікам.

За даними «Бізнес Цензор», відповідно до статистики Конфедерації роботодавців України, 79% роботодавців побоюються наймати на роботу ветеранів через їхній психоемоційний стан.

 

Це стало однією з причин, чому зацікавленість колишніх військовослужбовців у відкритті власної справи втричі більша, ніж у цивільних українців.

При цьому чимало компаній неохоче беруть на роботу й цивільних чоловіків. Мовляв, якщо їх мобілізують, вони не матимуть права звільняти таких співробітників, а тримати місця за ними невигідно. При цьому за таких обставин неможливо прогнозувати діяльність підприємства, плинність кадрів стабільності не сприяє. В окремих випадках чоловіки шукають роботу по кілька місяців, а у підсумку отримують відмову.

Експерти припускають, що ситуація погіршиться, адже із січня 2023 року роботодавці повинні попереджати ТЦК та СП про наймання чоловіків. Це стосується призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які під час працевлаштування мають надати інформацію про приписку до призовної дільниці та за наявності військовий квиток.

 

Також упродовж тижня після наймання військовозобов’язаного співробітника компанія має повідомити про це ТЦК та СП, а військкомат своєю чергою – запросити його для оновлення інформації про нього.

Чоловіки, які раніше не служили в армії, не можуть офіційно працевлаштуватися без військово-облікового документа від ТЦК, де їх можуть направити на проходження ВЛК. Тобто для багатьох ледь не єдиним легальним способом влаштуватися на роботу лишається оформлення через ФОП.

Джерело: Бізнес Цензор

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень