Працевлаштування ветеранів: відомо, скільки учасників бойових дій знайшли роботу на Рівненщині

Для них створили комплекс послуг

Майже 200 ветеранів Рівненщини звернулися до служби зайнятості у пошуках роботи. Більшість з них отримували допомогу по безробіттю і лише кожний п’ятий працевлаштувався.

Ще 11 учасників бойових дій пройшли професійне навчання і двоє – виконували роботи тимчасового характеру.

Такі дані за 9 місяців поточного року наводить Рівненський обласний центр зайнятості. Наразі на обліку перебувають близько сотні ветеранів.

Фахівці також зауважують, що в Україні діє проєкт «єРобота», у межах якого ветеранам та їхнім подружжям дають гранти на бізнес. І вже на Рівненщині є 7 таких підприємців, які отримали фінансування на розвиток власної справи.

Зокрема, вони відкрили кав’ярню, розширили СТО, створили студію іноземних мов, надають перукарні послуги тощо.

Подати заяву на отримання гранту можна через Портал Дія. За програмою «Грант для ветеранів та їх подружжя» можна отримати грант на старт або розвиток бізнесу від 250 тис. до 1 млн грн:

  • до 250 тисяч гривень на власний бізнес може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни за умови створення щонайменше одного робочого місця;
  • до 500 тисяч гривень може отримати подружжя учасника бойових дій за умови створення щонайменше двох робочих місць. Співфінансування за цією програмою таке: 70% надає держава, 30% — власні кошти отримувача;
  • до 1 млн гривень може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни, якщо він до цього вже не менш ніж три роки зареєстрований як ФОП. Головна умова — створення від чотирьох робочих місць, із яких щонайменше два — для ветеранів або людей з інвалідністю внаслідок війни. Тут так само співфінансування буде 70% на 30%.

За кошти гранту можна оплатити обладнання, оренду, придбати сировину, необхідні матеріали чи ліцензійне програмне забезпечення, замовити рекламу тощо. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень