Дитсадок без сліз і стресу: у Рівному запрошують малечу зростати здорово (ФОТО)

Навчання проводять за особливими принципами педагогіки

Сімейний простір «Райце сад» чекає у свої обійми діток. Садочок на основі вальдорфської педагогіки працює в Рівному вже три роки і цьогоріч тут відбувся перший випускний.

Унікальність дитсадка полягає у педагогічному підході до навчання вихованців. Вальдорфська педагогіка – це найпоширеніша у світі незалежна система альтернативної освіти, яка має на меті гуманістичне і цілісне виховання дітей, розповіла педагог, психолог Олена Плахтина:

Головне – здоровий розвиток дитини, виховання та навчання згідно з гармонійним розвитком дитини у ритмах природи.

 

Ми завжди просимо батьків не поспішати з раннім інтелектуальним розвитком. Це шкодить дитині. Дитині треба закласти здорові основи, які будуть підґрунтям у подальшому житті.

 

У нас діти дуже багато бігають, рухаються, ми гуляємо у будь-яку погоду, просто просимо у батьків відповідний одяг. Діти вивчають навколишній світ без заборон. Ми дозволяємо лізти у воду з глиною, у пісок, у город з буряками та морквою, порпатись з хробаками.

 

Ми формуємо у дітей здорове відчуття власної тілесності, тактильності, навички спілкування та вирішення конфліктів. Малеча приходить до нас з різних сімей, у кожного свої ментальні цінності, але ми підтримуємо ідею, що світ – добрий, і дитина – добра.

 

Аби розв’язати конфлікти і запобігти їм, ми використовуємо різні ігрові підходи. Наприклад, майже вся діяльність дітей протягом дня супроводжується музикою і співами.

Попри те, що заборон для дітей майже немає, у дитсадку обов’язково дотримуються здорового режиму дня. Діти їдять страви, приготовані лише з екопродуктів, та мають якісний денний сон. Навчальні теми кожного дня різні: у понеділок – малювання мокрим по мокрому, у вівторок – робота з тістом, у середу – робота з воском, у четвер – з вовною, а у п’ятницю – діти творять казку на столі. Пластилін категорично заборонений, бо його синтетичні матеріали негативно впливають на організм. Тож загалом матеріали та іграшки, якими бавиться малеча, всі натуральні.

Всі заняття проводимо з любов’ю, повагою та радістю до дітей. Жодного осуду, порівнянь, критики.

 

Вальдорфська педагогіка - єдина у світі, яка має глибоку філософську основу космічних законів розвитку дитини, людини, людства. Вона орієнтована на майбутні прояви можливостей, свобод та доброї волі кожної людини. Саме тому визнана ЮНЕСКО, як педагогіка 21 століття.

 

За більше ніж 100 років у 52 країнах світу працює та розвивається понад 1200 шкіл, 1600 дит садків та різних ініціатив, пов’язаних у комплекси та екопоселення. І несе в собі вирішення сучасних проблем та життєвих покликань, зауважила Олена Плахтина.

У групу набирають дітей віком від 3 до 6 років. З малечою працюють троє дипломованих фахівців, помічник вихователя та кухар. «Райце сад» розташований у зручному місці, є під’їзд, недалеко – зупинка громадського транспорту. Працює дитсадок з 8:30 ранку.

Стежити за буденним життям дитсадка батьки можуть в Інстаграмі, там постійно публікують інформацію про «робочі моменти».

«Райце сад» розташований на вулиці Боженова, 19 А (район Гідропарку).

За додатковою інформацією звертайтеся за номером телефону

(067) 362-00-12

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень