Дитина померла від серцевого нападу під час обстрілу

Її рідні відмовлялися виїжджати у безпечне місце

Еля

В Авдіївці на Донеччині померла 6-річна Еля. Увечері в дівчинки почали німіти руки і ноги. А о 4 год ранку її не стало. Її серце не витримало жаху чергового обстрілу. Бабуся-медик намагалася внучку реанімувати, але їй це не вдалося.

Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш розповів, що в Елі було вроджене захворювання, яке могло дати ускладнення на серце.

Про родину померлої дівчинки

Дівчинка жила разом з дідусем і бабусею. Тата вона не має. А мама ще до війни поїхала на заробітки за кордон і з тих пір не поверталася. 

Волонтер Влад Маховський, який стрічався з цією родиною і пропонував вивезти її у безпечне місце, розповів:

Неможливо прийняти той факт, що діти у 6 років помирають від серцевого нападу. Але жити в такому стресі, постійному жаху і страху неможливо.

 

Позавчора я ледве виїхав з Авдіївки — такі були обстріли. Там нестерпно, там страшно.

 

Я приїжджаю та їду назад. А Еля жила у цьому жаху майже десять місяців. І у дитини не витримало серце.

 

За словами волонтера, бабусі і дідусю Елі - десь близько 50 років. І виїжджати вони відмовлялися, бо у Старій Авдіївці живуть їхні батьки, яким потрібна допомога. 

Згодом рідні Елі з підвалу багатоповерхівки в Авдіївці перебралися у приватний будинок до батьків у Старій Авдіївці, бо там є пічне опалення. І Елю волонтеру більше не показували після того, як він написав про життя дівчинки під жахливими обстрілами. Адже після цього у них побувала поліція, яка збирала інформацію про таких дітей. 

Щоб не гинули діти, треба закон

Таких родин, каже Влад Маховський, багато. Вони адаптувалися до нелюдських умов. Звикли жити у підвалах без води, без елементарної можливості помитися чи щось випрати. Звикли до вибухів і вже майже не звертають на них уваги.

Жахливо те, що у таких умовах живуть діти і примусово вивезти їх у безпечне місце без дозволу опікунів не можна.

Діти, які перебувають у гарячих точках, постійно бачать смерть. В Авдіївці на вулицях можна побачити трупи, які їдять собаки…

 

Необхідно змінювати законодавство, щоб хоча б поліцейські мали право забирати дітей, які перебувають в очевидній небезпеці.

 

Скільки дітей загинуло. І мені страшно уявити, скільки загине, - каже волонтер. 

 

Його підтримує і голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш:

Ми говоримо з нардепами: «Вирішіть це питання, прийміть необхідне законодавство, адже у нас воєнний стан… Адже страждають діти».

Нагадаємо, що цю проблему також порушував волонтер Юрій Широков.

Джерело: Факти

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень