Дилема: їсти огірки зі шкіркою, чи все ж без? Лікарі дали пояснення 

Особливе застереження щодо магазинних огірків 

Огірки - улюблений овоч багатьох, тож присутній в раціоні практично цілий рік. Найсмачніші - домашні огірки, якими хочеться хрумкотіти одразу з грядки. 

Зазвичай, перед вживанням огірки просто миють і обрізають з двох сторін. Якщо овоч гірчить, з нього ще знімають шкірку. Однак якщо гіркуватості немає, то шкірку радять все ж зберегти. 

Вся річ у тому, що в шкірці огірка міститься чимало вітамінів та мінералів, наприклад, вітаміни групи B, вітамін C та вітамін K, магній, калій, фосфор та кальцій. Тому чистити домашні огірки з грядки та з ринку не потрібно.

А от щодо магазинних огірків - то є нюанс. Токсикологи пояснюють, якщо виникає підозра, що на шкірці магазинних огірків можуть бути сліди хімікатів, її краще зчистити і не хвилюватися.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень