Врожай буде вдвічі більшим! У чому перед посадкою треба замочити насіння огірків та помідорів?

Дивовижний лайфхак для збільшення врожаю овочів

Городники поділилися черговими секретами правильної підготовки насіння огірків та помідорів до їхньої посадки. Цього разу розповіли, в якому розчині варто зробити замочування для збільшення врожаю.

За словами експертів, підготовка насіння вимагає високої уважності від дачників, адже від цього залежить майбутній врожай. Зокрема, збільшити врожайність на понад чверть здатен содовий розчин.

Як пояснюють фахівці, замочування насіння у спеціальних розчинах перед посадкою є старим прийомом, який у підсумку дозволяє активізувати процеси проростання та вкорінення рослин.

З огляду на це, саме содовий розчин соди є одним із найбільш ефективних засобів, адже сода сприяє розм'якшенню твердої оболонки насіння та стимулює до зростання.

Сам механізм замочування насіння в соді доволі простий. Для цього потрібно приготувати розчин соди, взявши:

  • одну чайну ложку соди;
  • склянку теплої води.

Після цього потрібно замочити насіння на 12-24 години перед тим, як садити.

Ефект від замочування у соді буде дивовижним, адже однією з важливих переваг буде збільшення плодоношення на 30% і вище.

 

Річ у тім, що проросле насіння має більшу життєздатність і стійкість до стресів, тому сприяє формуванню більш міцних і здорових рослин.

Джерело: Апостроф 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень