Децентралізацію на Рівненщині пожвавлюють нардепи

Шестеро депутатів Верховної Ради приїхали у Рівне, аби вкотре поговорити про децентралізацію

Не надто активний процес децентралізації на Рівненщини приїхали пожвавлювати депутати Верховної Ради: Ганна Гопко, Остап Єднак, Марія Іонова, Ірина Луценко, Оксана Юринець та нардеп від Рівненщини Олександр Дехтярчук.

Нагадаємо, на Рівненщині утворено 5 об’єднаних територіальних громад, в той час, як у сусідніх Хмельницькій та Тернопільській – більше 20. За словами директора Інституту розвитку територій Юрія Ганущака, зараз Україна має унікальний шанс зробити крок до розвитку, для цього Верховна Рада повинна трьомастами голосами підтримати зміни в конституції України в частині децентралізації, крайній термін – до 15 січня.  Послухати про проблеми громад, що вже об`єдналися, та запропонувати шляхи вирішення зібралися шестеро представників Верховної Ради, говорить народний депутат Ганна Гопко:

 

 

- Були ухвалені вже декілька законів щодо об’єднання територіальних громад і на місцевих виборах, 25 жовтня, вже взяли участь 159 добровільно об’єднаних громад. Дуже багато виникає в них запитань після об’єднання і, власне, наш тур з експертами та депутатами якраз і спрямований на те, щоб отримати їхню думку щодо того, які їм потрібні поради, допомога на національному рівні для того, щоб через законодавство покращити роботу саме об’єднаних територіальних громад.

   

Наявність проблем підтверджує і голова однієї з п`яти об’єднаних громад – Клесівської – Василь Гриник. До цієї об’єднаної громади доєдналися сім населених пунктів. З його слів, після першого складного кроку – реєстрації нової громади, проблем не меншає, проте переконаний – об’єднуватися все ж варто:

 

 

- Першим ділом – це щоб заплатити людям зарплату. Тому, що люди були дуже напружені від того всього, що ми щось створили і нема нам зарплати, для чого воно було? Але далі – інші проблеми: для того, щоб ми створили на місцях всі відділи, які були раніше в районі – це треба вишукати місця, їх обладнати, забезпечити оргтехнікою. Питання де брати гроші, звідки і хто їх повинен дати - на даний час залишаються поки невирішеними.

 

Делегація нардепів плануює побувати у всіх обласних центрах України. Окрім Рівного вони вже побували в Ужгороді, Львові, Хмельницькому та Одесі. Завтра планують зустріч з об’єднаними громадами Волині в Луцьку.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень