Десятьох генералів позбавили звань і всіх нагород за зраду

Вони зрадили присязі під час анексії Криму

Рада національної безпеки та оборони (РНБО) запровадила санкції щодо десяти колишніх високопоставлених військовослужбовців та силовиків, які зрадили українській присязі під час анексії Росією Криму. Про це повідомив секретар Радбезу Олексій Данілов після засідання.

Ці 10 осіб позбавлені всіх державних нагород, всіх звань. До них застосований максимальний пул санкцій, які дозволяє наше законодавство, це 13 пунктів, - заявив Данілов.

Під санкції потрапили:

  • Денис Березовський - колишній контр-адмірал Військово-морських сил України, у 2014 році перейшов на бік росіян та отримав посаду заступника командувача Чорноморського флоту Росії.
  • Олександр Якименко - колишній генерал-майор та ексголова СБУ за часів Віктора Януковича, після Євромайдану втік до Росії.
  • Віталій Захарченко - генерал внутрішньої служби України, ексміністр внутрішніх справ за часів Віктора Януковича. Також втік до Росії.
  • Володимир Тоцький - колишній генерал-майор
  • Сергій Ханжа - колишній генерал-майор
  • Юрій Катовський - колишній генерал-майор
  • Станіслав Шапортов - колишній генерал-майор
  • Сергій Нянчур - колишній геренал-майор юстиції
  • Сергій Єлісєєв - колишній віце-адмірал
  • Дмитро Шакуро - колишній контр-адмірал

РНБО також доручило Кабміну протягом двох місяців підготувати законопроєкт, який визначить, які особи і на яких умовах зможуть мати подвійне громадянство.

Крім того, РНБО вирішило наступного засідання заслухати звіт Офісу генерального прокурора, СБУ та Міністерства внутрішніх справ по резонансних справах щодо тих, хто свого часу вчинив державну зраду, дезертирував або порушив присягу, - повідомляє ВВС-Україна.

Люди, які свого часу зрадили нашу країну, будуть покарані, - повідомив секретар РНБО.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень