Дешеві ліки відомого виробника в Україні можуть зникнути

Відомо, чому

Правоохоронці підозрюють, що фармкомпанія «Артеріум», яка належить екснардепу Костянтину Жеваго, досі не припинила співпрацю з росією. Тож компанії загрожує заборона на продаж деяких препаратів в Україні на підставі закону «Про лікарські засоби».

Згідно з вищезазначеним законом на період воєнного стану МОЗ має право призупинити продаж ліків, якщо їх виготовляють компанії, що пов’язані з двома країнами-агресорами, або якщо ці ліки частково чи повністю виготовлені на територіях росії та Білорусі.

Наприкінці листопада ДБР проводила обшуки на підприємствах корпорації «Артеріум» у Києві та Львові. Приводом для обшуків стала можлива колаборація з ворогом. У самій фармкомпанії ці звинувачення відкинули.

 

В «Артеріумі» переконували, що після 24 лютого підприємство закрило своє представництво у росії й припинило там клінічні дослідження. Втім, відомо, що ліки компанії й досі продають в росії.

До слова, фармкомпанія «Артеріум» випускає такі лікарські засоби: 

  • Лоперамід;
  • Аспаркам;
  • Ацетилсаліцилова кислота;
  • Мукалтин;
  • Фурацилін;
  • Уролесан;
  • Гліцисед.

Нагадаємо, українського бізнесмена Констянтина Жеваго днями затримали на елітному курорті у Франції

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень