Депутати облради не виділили кошти на ремонт багатостраждального інфекційного відділення

Обіцяють це зробити після вивчення питання профільним управлінням

На закінчення ремонтних робіт в інфекційному відділенні, що у рівненській міській лікарні, але обслуговує мешканців усієї області, не вистачає трохи більше півмільйона гривень. Зауважимо, що про жахливий стан у цьому відділенні влада знає вже давно, з 2008 року воно не придатне для експлуатації. З проханням надати кошти з обласного бюджету до депутатів під час засідання комісії звернулася член громадської ради при міськвиконкомі Тамара Савінкова, яка особисто контролювала проведення всіх робіт та використання фінансів на цьому об’єкті. Вона каже, що у випадку реконструкції відділення необхідно було б шість мільйонів, але це виявилися непосильні кошти, тож вирішили обмежитися ремонтними роботами на мільйон, які ледве просуваються ще з 2013 року. Пані Тамарі й особисто доводилося проходити лікування в цих жахливих умовах:

В 2013-му році виділено було 150 тисяч, в минулому - 450 тисяч. Капітальний ремонт в будівлі почався. А для завершення сьогодні потрібно 549 тисяч гривень. Я дуже прошу вас підтримати і виділити субвенцію з цільовим призначенням

Члени обласної комісії засумнівалися у необхідності та доцільності надання цих коштів з обласного бюджету, адже відділення все ж на балансі міста. Керівник департаменту фінансів області Лідія Біляк запропонувала міській владі звернутися за субвенцією у місцеві бюджети області. В результаті члени бюджетної комісії все ж не погодили надання цих коштів, натомість чекатимуть узгодженої позиції від ОДА та обласного управління охорони здоров’я з цього приводу. Можливо, управлінці вирішать перенести відділення в обласний заклад, аби в подальшому зняти неузгодженість у фінансуванні. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень