Депутати пропонують встановити «8 березня» для чоловіків: яку обрали дату

У Верховній Раді пропонують почати відзначати Міжнародний чоловічий день

В Україні «конкуренція» з 8 березня: у Верховній Раді пропонують почати відзначати Міжнародний чоловічий день і вже обирають дату.

Власне, відповідний проєкт постанови з реєстраційним номером 10270 внесли до парламенту народні депутати України, зокрема, Марія Мезенцева, Олександр Мережко, Євгенія Кравчук, Сергій Швець, Ярослав Юрчишин. 

В пояснювальній записці зазначається, що Міжнародний чоловічий день в Україні пропонується святкувати щорічно 19 листопада.

 

При цьому сказано, що це робиться з метою відзначення досягнення та внеску хлопців та чоловіків, зокрема за їхній внесок у розвиток нації, суспільства, громади, сім'ї, шлюбу та догляду за дітьми.

В записці сказано, що встановлення Міжнародного чоловічого дня може бути важливим кроком у підтримці гендерної рівності. Також сказано, що Міжнародний день чоловіків започатковано в Тринідаді і Тобаго в 1999 році, його заснував доктор Джером Тулак Сінгх на честь дня народження свого батька. Зараз його відзначають у понад 80 країнах.

— Цей день має на меті не конкурувати з Міжнародним жіночим днем, а підкреслити важливість фізичного та психічного здоров’я чоловіків, - сказано в пояснювальній записці до законопроекту.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень