Депутати надумали взятися за кредитних боржників. Покарання повернуть вже найближчим часом

Бізнес вимагає справедливості

В Україні збираються повернути нарахування штрафів та пені для українців, які боргують за кредитами.

У Комітеті з правової політики вже давно лежить законопроєкт 9424 щодо пені та штрафів. Він непопулярний для населення, але дуже потрібен, щоб підтримати фінансовий ринок. Це дуже важливо, щоб зберегти ринок, — каже голова підкомітету з питань функціонування платіжних і інформаційних систем та запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, Ольга Василевська-Смаглюк.

Вона наполягає на необхідності повернення штрафів та пені, адже це справедливий крок для бізнесу.

Відповідний законопроєкт до Верховної Ради внесли ще у червні минулого року. Документ частково скасує мораторій на стягнення штрафів та нарахування пені за несвоєчасну сплату за кредитом.

Нагадаємо, що ще з часів ковідного карантину позичальники звільнені від обов’язків сплатити на користь кредитодавця штраф, пеню за таке прострочення. У документі ж йдеться, що з початком повномасштабного вторгнення простроченні кредити в абсолютній більшості не пов’язані із карантином. І цим ніби-то зловживають недобросовісні позичальники, аби уникнути відповідальності за порушення зобов’язань за споживчим кредитом.

Відтак, продовження існування звільнення від обов’язків сплатити на користь кредитодавця (позикодавця) неустойки, штрафу чи пені за прострочення виконання зобов’язань протягом дії карантину є таким, що не відповідає вимогам економічної ситуації, що склалася, — вказують автори законопроєкту.

Джерело: finance.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень