«На жаль, нині нема Мазеп», - депутат з Рівного про фінансування церков з міського бюджету

Він вважає, що сума, яку виділили цього року на храми міста - дуже незначна

Про те, скільки грошей, і на які саме храми дадуть цього року з міського бюджету Рівного, ми писали у піблікації Мільйон - на релігію: церквам Рівного додадуть грошей з міського бюджету

Такі видатки обурили деяких користувачів соцмережі Фейсбук, про що сайт Радіо Трек повідомляв в інформації «Чи не пора депутатів навчити боятися громади?» - рівняни про гроші на церкви.

Депутат міськради Рівного Володимир Кудрін відреагував на закиди рівнян на адресу влади повідомленням у Фейсбук під назвою:

РІВНЯНИ БУДУЮТЬ ЦЕРКВИ

Він зауважив у ньому, що

лише 0,125 % власних доходів рівнян до бюджету міста за 9 місяців цього року виділено на капітальні видатки культовим спорудам Рівного. 

А на зауваження рівнян про те, що церква - відділена від держави, тому гроші на неї мають давати прихожани конкретних храмів, відповів так:

На жаль, у наш час нема державних діячів подібних Івану Мазепі, який збудував близько трьох десятків храмів і соборів.

 

Щодо фінансування храмів вірянами, то подивіться на тих прихожан. Чи ви бачите серед них себе, чи представників влади чи бізнесу, які мають маєтки і автомобілі, і які мають можливість пожертвувати на утримання храму? Можливо, є поодинокі випадки, але масово у храмах - люди похилого віку, пенсіонери... Що вони можуть пожертвувати, отримуючи пенсію 1400-2000 грн у місяць? Жертвують вони по гривні чи дві, адже щодня думають, щоб купити хліб дешевше і виживають від пенсії до пенсії.

Володимир Кудрін пояснює, що гроші з бюджету витрачають на капітальні ремонти й будівництво церков. І додає: 

Вважаю, що Покровський собор ми мали вже давно розмалювати. Чому малювання собору триває десятиліттями? Невже не розмальований собор так само вигідний, як і капітально не поремонтована дорога? 

 

На Свято-Софіївську церкву передбачено 170 тис. грн, так її потрібно накрити, і бажано чим найшвидше. У Рівному на будівництво цієї церкви пожертви збирає Йосип, якого ви всі, впевнений, бачили.

А ось щодо фінансування УПЦ Московстького патріархату, то депутат цього не підтримує. Пише:

...не бачу виправдання, і хоча ті споруди все одно рано чи пізно залишаться Єдиній Помісній Православній церкві, однак зараз УПЦ МП не несе любові, не визнає нашої держави та нас як самодостатню націю та веде пропаганду країни окупанта.

Тож Володимир Кудрін зауважує, звертаючись до рівнян:

Подумайте, за 9 місяців 2017 року ви, всі рівняни, дали до міського бюджету для розподілу владою на потреби міста 483 млн грн лише податку на ваші доходи...

 

1 млн (на церкви - Ред.) - це 0,2 % лише від цього.

 

Багато це чи мало? Як на мене, дуже цікаві видатки містяться у 99,8 % зібраних з рівнян коштів. Нагадаю, що за 9 місяців у місцеву скарбничку потрапило близько 800 млн грн лише власних надходжень без субвенцій та трансфертів...

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень