Денний сон у підвалах: нова рекомендація для дитсадків від уряду

Щоб у разі повітряної тривоги не турбувати малечу

Фахівці розробили рекомендацію, щоб усі спальні місця для дітей у дошкільних закладах були переміщені до підвальних приміщень.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смирнов, повідомляє Укрінформ.

Зокрема, у мене є маленький син, і вони на денний сон йдуть у бомбосховища. Тобто, якщо не дай Боже, буде повітряна тривога, то вони вже безпосередньо перебувають у підвальному приміщенні. Були перенесені абсолютно всі спальні місця в підвальне приміщення.

 

І така рекомендація була надана абсолютно для всіх таких закладів.

Про інспекцію навчальних закладів щодо готовності до початку навчального року він поінформував, що МВС буде представлено через ДСНС як один із членів відповідної комісії. Сама ж комісія складатиметься з кількох осіб – це представники від ДСНС, ВДА, місцевої тергромади.

Тобто ці люди, за великим рахунком, даватимуть рекомендацію, чи готовий навчальний заклад до навчання, чи ні. Але, насамперед, необхідно розуміти, що відповідальність на себе за відкриття або не відкриття навчального закладу братимуть голови ОТГ, - заявив радник міністра.

За його словами, інспекція проходитиме, зокрема, щодо наявності можливого бомбосховища, наскільки воно підготовлене та чи підготовлене воно взагалі.

Представник МВС також зазначив, що наразі про відкриття шкіл у тих чи інших регіонах готується комплексне рішення.

Нагадаємо, ДСНС оцінила готовність навчальних закладів України до офлайн навчання станом на 15 липня. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень