День Святого Миколая: що подарувати дитині

Зазвичай в цей день дарують солодощі

У народі закріпилася традиція, що подаруночки до Дня Святого Миколая ховають під подушку або кладуть у шкарпетки, розвішені над каміном. 

Якщо дитина впродовж року була примхливою і нечемною, то їй дарували різку або шматок вугілля, як символ покарання. Водночас сучасні психологи не радять прив’язувати покарання до таких свят, щоб діти продовжували вірити в диво й сили добра.

Найкращий варіант дізнатися, що ж хоче дитина отримати від Святого Миколая, - написати разом із нею лист. Дорослих про бажаний подарунок можна обережно запитати.

Традиційно Святий Миколай повинен дарувати солодощі й найбільш необхідні речі. За традицією 19 грудня дарують медові пряники – так звані миколайчики, – а в Нідерландах прийнято робити подарунок у вигляді льодяників і марципанів, тоді як у Німеччині – пряників і кексів.

Щодо необхідних речей, то це може бути, наприклад, домашній одяг: затишні халати чи капці, теплі шкарпетки або милий костюм для дому.

Натомість категорично заборонено дарувати будь-що, пов’язане з агресією та зброєю. Не варто купувати дітям іграшкову зброю чи комп’ютерні ігри, де є елементи насильства.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що оскільки рішення про зміну календаря у ПЦУ не ухвалили, дати відзначення всіх зимових свят залишаються тими ж, що й були. Тобто, день Святого Миколая - 19 грудня, Різдво - 7 січня. 

Джерело: borgexpert

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень