День матері в Україні: коли відзначатимемо це свято цього року?

Назвали дату

В Україні, як і в багатьох інших країнах світу, День матері відзначають у другу неділю травня, згідно з Указом Президента України від 1999 року. У 2024 році День матері відзначатиметься 12 травня.

Історія свята

Історія цього свята розпочалася 1908 року, коли молода американка Анна Джервіс із Філадельфії запропонувала відзначати день на згадку про свою матір, яка передчасно пішла.

Вона активно зверталася з листами до державних і законодавчих органів, а також до видатних особистостей, пропонуючи встановити один день на рік для вшанування матерів. Завдяки її зусиллям 1910 року штат Вірджинія першим визнав День Матері офіційним святом.

Цей день символізує вічну прихильність до материнської величі, яка передається з покоління в покоління, бо для кожної дитини її мати - найважливіша людина.

 

Зв'язок святкування Дня матері з християнством 

Відзначення Дня матері припадає на місяць, присвячений Пресвятій Богородиці. Це свято дає змогу вірянам звернутися до Божої Матері за заступництвом і допомогою, а також висловити подяку за безкорисливу любов матерів.

Травень, початок весни, символізує час оновлення, коли Мати-Природа оживляє землю яскравими барвами квітів.

Цей символізм відображає самовідданість і турботу, які характеризують материнську любов і які відзначаються в цей день. Український народ особливо шанує Діву Марію, яка завжди посідала важливе місце в його культурі та свідомості.

Джерело: Главред 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень