Демографічну проблему в Україні можуть вирішити роботодавці, - демограф озвучив рішення

Йдеться передусім про гідні умови життя

Демографічну кризу в Україні можна вирішити забезпечивши населенню достойні умови життя. Ситуація на ринку праці та рівень зарплати – ключові чинники які впливають на рішення сімей мати дитину. Крім того, на рішення мати дітей впливає й можливість отримати якісну медичну допомогу.

Щоб підвищити рівень народжуваності в Україні потрібно виконати найголовніший чинник – створити людям пристойні умови життя. Вони мають отримати доступ до задоволення базових потреб – енергопостачання, вода, тепло, зв’язок та інше, – каже заступник директора Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи заявив Олександр Гладун.

За його словами війна суттєво погіршила доступ до таких потреб та до соціальної інфраструктури – дитсадків, шкіл, медичних закладів. Ті заклади, які перебувають у зоні бойових дій чи поблизу лінії зіткнення зруйновані, і чи вдасться їх відновити у майбутньому поки не відомо.

Якщо з цим нічого не робити, то висновки невтішні – чисельність населення у таких регіонах буде шалено скорочуватися, – заявив демограф.

Науковець впевнений, ситуацію вдасться покращити якщо вживати заходи для цього. Але й попри це – скорочення населення відбуватиметься, хоч можливо й не такими стрімкими темпами як зараз.

Джерело: Главком з посиланням на ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень