На Рівненщині суттєво знизилася народжуваність: першокласників стало менше, рахунок іде на сотні

Така тенденція простежується вже кілька років

У Рівному стрімко зменшується кількість першокласників. Цього року до шкіл міста планують зарахувати 2863 дитини і це на пів тисячі менше, аніж було 4 роки тому. Торік у Рівному сформували 101 клас шестирічок, а цієї осені їх буде лише 97.

Причиною зменшення кількості першокласників є не війна, а демографічна ситуація, повідомив Радіо Трек очільник міського управління освіти Богдан Турович.

Адже тенденцію до зменшення народжуваності відмічали щороку.

Очевидно, що кілька вчителів початкових класів цього року можуть лишитися без роботи, але зазвичай директори навчальних закладів намагаються зберегти фахівців і шукають шляхи працевлаштування. Наприклад, на посади асистентів, зауважили в управлінні.

Така ж ситуація і по області загалом. За даними обласного Департаменту освіти. Там повідомили, що у 2022/2023 році у закладах загальної середньої освіти навчалося 14102 першокласників.

За попередніми даними, з 1 вересня 2023 року у школах області навчатиметься 13691 першокласник.

Останніми роками у Рівненській області спостерігається зниження народжуваності, відповідно зменшується число здобувачів освіти. Війна в Україні теж наклала свій відбиток.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень