Дедлайн 1 лютого: Україна має визначитися щодо впровадження оплачуваної відпустки замість лікарняного

Зрозуміло, оплачувати таку відпустку пропонують роботодавцю

Кабінет міністрів доручив Мінекономіки разом з Мінсоцполітики та іншими зацікавленими органами влади подати пропозиції стосовно надання оплачуваної відпустки працівникам замість виплат допомоги по тимчасовій непрацездатності.

З Нового року набуває чинності законопроєкт №3663 про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (нова редакція). Щодо їх реалізації уряд має затверджений план.

Власне цей план передбачає, що усі пропозиції щодо реалізації ініціативи, і впровадження оплачуваних відпусток коштом роботодавця замість лікарняних, які оплачував ліквідований фонд соціального страхування мають узгодити до 1 лютого 2023.

 

Впровадження оплачуваної відпустки замість лікарняних, за задумом не повинно впливати на тривалість основної оплачуваної відпустки.

Це буде відпустка у разі тимчасової непрацездатності працівника замість виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності.

У Мінсоцполітики зауважують, що поки обговорюють  повне скасування виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності коштом загальнообов’язкового державного соціального страхування.

План реалізації змін не передбачає стимулювання медичного страхування яке б оплачували своїм коштом працівники.

Нагадаємо, що це й же законопроєкт передбачає припинення існування Фонду соціального страхування вже з 1 січня 2023 року. Лікарняні нагадаємо, буде виплачувати Пенсійний фонд замість Фонду соціального страхування.

Джерело: Судово-юридична газета

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень