Де затрималося обіцяне рівнянам тепло?

Це запитання хвилює багатьох

Адже у вересні львівський кліматолог Василь Троцюк обіцяв, що жовтень буде теплим – таким, як осінь на італійських курортах.

Чому немає ще тепла – розповідає Василь Троцюк:

Тепло затрималось в Західній Європі. Там дощова погода. Там циклон, який проривається з Атлантики, і там десь +10 +15 до +20 з чимось градусів. Це тепло поступово насувається до нас. Я обіцяв рівнянам до +20. Воно буде, але, видно, після 25 жовтня. Воно буде дощове тепло, але буде тепліше. У вкрай виграшному становищі будемо в листопаді. Думаю, що ми дочекаємося і +12, і +14 градусів.

За словами Василя Троцюка, ця погода, що зараз встановилась, – це результат надзвичайно холодного північного антициклону, який довів температуру Києва до -4. Цей антициклон викликає східний вітер, який спостерігається вже протягом 10 днів. Антициклон поступово відійшов, але його дихання ще будемо відчувати.

До речі, за 130 років, каже Василь Троцюк, у цьогорічного жоітня була максимально низька температура вночі. І такі показники, зазвичай, збігаються із дуже холодними зимами, приміром, у 1914-1915 роках, коли у  Карпатах було -42 . Втім, він переконаний, що цього року дуже холодної зими не буде. Бо потоки холоду нині взимку нетривалі – 5-6 днів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень