«Найсуворішою зимою століття нас лякають з подачі Росії», - кліматолог про майбутню зиму

Якою буде цьогорічна зима? ЗМІ поширили інформацію про те, що вона має стати однією з найсуворіших за останні 30 років чи й за все століття

Втім, львівський кліматолог Василь Троцюк інформацію про це спростовує:

Думаю, що вона не буде такою холодною, як відмічають оці кліматологи. Я думаю, що це з подачі Російської Федерації. Для них важливо, щоб була сувора зима. І щоб на фоні цього прив’язати нас більше до газу. Зима буде більш суворою, ніж торік. І в грудні, і в січні будуть, грубо кажучи, смуги холоду, які затягнуться на 10 днів. Але суцільної зими холодної з невеличкими відлигами і температурою до мінус 25-30 не буде.

 

Перша хвиля холоду зі снігом цієї зими, за словами Василя Троцюка, надійде, як зазвичай, на початку грудня. Температура опускатиметься десь до 8 градусів морозу. Друга хвиля холоду огорне Західну Україну десь після 20-22 грудня і протримається, орієнтовно, до Різдвяних свят чи й довше. Вночі буде до мінус 15 градусів, вдень - до мінус 8-10 градусів. Все це буде перериватися відлигами. Бо, пояснює кліматолог, ще ніде не ділися антициклони з півдня й південного сходу, які гостюють над Україною. Та й Балканські циклони цього року надзвичайно активні. Так, один з них зумовив нещодавні рясні дощі над Одеською областю.

А ось причинами суворішої, ніж торік зими, кліматолог називає глобальне потепління на планеті, зниження потужності екваторіальної течії Ель-Ніньйо і вихід Сонця зі свого столітнього мінімуму активності. Мовляв, все це зумовлює потепління в районі екватору і похолодання на території, ближчій до полюсів Землі.   

Нагадаємо, що раніше Василь Троцюк читачам розказував, якою буде цього року осінь. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень