Де купити долари під час війни та як заробляють на українцях

На яких хитрощах «виїжджають» обмінники

Фото - Mind.ua
Фото - Mind.ua

Купити долари в Україні можна навіть під час війни. Зробити це можна різними способами: у банку, в обміннику, онлайн або ж на чорному ринку.

На чому заробляють обмінники?

Курс продажу і купівлі валюти в обмінниках відрізняється. Саме на різниці, яка називається «спред», і заробляють. У середньому з одного долара виходить 0,3 грн «навару», але зазвичай заробляють більше.

Наприклад, продавати валюту в нічний час коштує дорожче й маржа може становити 0,5–0,7 грн. Також вірний друг обмінників – це попит, завдяки якому вони можуть підвищувати ціну на послуги, повідомляє «Сьогодні».

Щоб зловити більше ажіотажу, багато обмінників розміщуються в центрі та поруч із туристичними локаціями.

Вигідніше міняти кошти у спальних районах, там менше потік людей, відповідно, менший попит і націнка.

Де краще купувати валюту?

Якщо вас турбує безпека, то найкраще піти в банк.

Оскільки серед обмінників можуть бути та нелегальні, про що ви навіть не дізнаєтесь. Хіба що захочете перевірити ліцензію. У банку вам точно продадуть ліквідну валюту, однак є свої нюанси: черги та маленька кількість доларів або євро.

 

Для того, аби отримати велику суму, можна замовити її заздалегідь. Та відділень банків не так багато, як обмінників, і працюють вони здебільшого до 18 вечора.

Ще один варіант – купити долари у спекулянтів на чорному ринку. Тут ви можете отримати одразу величезну суму, хоч 50 тисяч «зелених», але жоден експерти не радять цього робити.

По-перше, вам навряд чи вдасться бути хитрішим за спекулянтів і заробити на конвертації, по-друге – курс на чорному ринку завжди є найвищим, ну і по-третє, вам можуть просто видати фальшиві банкноти.

Отже, найкраще долар купувати або у банках, або у ліцензійних обмінниках. Далі все залежить від того, скільки валюти й в який момент вам потрібно.

Чого чекати від курсу в Україні?

Радник президента Олег Устенко розповів, що курс долара в Україні не буде сильно коливатися найближчим часом. На це впливають декілька факторів, але основний – це попит, який зараз не є великим.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень