93-річній киянці понад місяць не говорили про те, що росія напала на Україну. Вона назвала це злочином

Жінка порівняла дії московитів та фашистів

Про те, що росія напала на Україну, 93-річна киянка Олена Іллівна дізналася випадково та через 33 дні після воєнного вторгнення.

У юності жінка пережила репресії, розстріл батька та окупацію Києва у 1941–1943 роках. Нині рідні переймалися тим, як жінка сприйме нове вторгнення, тому вирішили промовчати.

Щоб приховати новини про війну, у квартирі пенсіонерки, яка погано чула, «раптово зламалися» телевізор і радіоприймач. Однак довго замовчувати непросту ситуацію в країні не вийшло. Всю правду розказала жінці її подруга.

Олена Іллівна була шокована. Вона ображається на родину за те, що від неї приховали інформацію про війну. Вона  вважає це злочином. 

Різанину в Бучі жінка порівнює зі злочинами фашистів під час Другої світової. Однак рашисти – гірші.

Не можу сказати, що вони (ред. – фашисти) нас любили. Але по шафах наших вони не нишпорили. Вони не вилазили, так як оце зараз: грабують, усе витягають. Бо велику роль відіграє культура. І вони (ред. – росіяни і німці) абсолютно несхожі.

 

Росія ще здавна розглядала Україну, що це їхня земля, що вони володіють, що вони мають право на цю землю, – розповіла Олена Іллівна.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень