ДАБІ та ритейл ставлять палки у колеса українським молочникам, - нардеп Соломчук пояснює у чому проблема (ФОТО/ВІДЕО)

Дмитро Соломчук взяв участь Міжнародному молочному конгресі

Молоко – продукт  глобального значення. Аби підкреслити важливість продукту у світі, ООН навіть запровадила Всесвітній день молока, відзначають його 1 червня.

Сьогодні у Києві з цієї нагоди відбувся XIV Міжнародний молочний конгрес. На зустрічі з аграріями працював і нардеп з Рівного Дмитро Соломчук.

За його словами, в аграрному комітеті наразі триває робота з профільними асоціаціями, аби максимально стимулювати розвиток галузі.

- Обговорили проблему ритейлу, який винен українським виробникам 27-30 мільярдів гривень.

 

Гроші, які б мали йти в українське село – затримуються у них, і за ці ж гроші ритейл закуповує імпортні продукти, чим фінансують не своїх, а іноземних агровиробників.

 

Закумулювавши чималий ресурс, ритейл за ці ж кошти закуповує конкурентні продукти по передоплаті із Польщі та інших країн. Без передоплати у ЄС цього зробити майже неможливо, - пояснює Дмитро Соломчук.

Тож наразі чимало зусиль зосереджено на врегулюванні такого дисбалансу.

- Поки український виробник чекає своїх виплат і не може реінвестувати їх у виробництво – ритейл підтримує іноземну конкурентну продукцію на прилавках.

 

І після цього усі бідкаються: «як же допомогти аграріям конкурувати з іноземними виробниками» та забезпечити доступну ціну на власні продукти, - каже Дмитро Соломчук.

Крім того, чимало проблем аграрії мають з ДАБІ. Через перепони цієї структури аграрії не можуть здати в експлуатацію нові тваринні комплекси.

На жаль, поки цю проблему ми допомагаємо вирішити в ручному режимі. За роки незалежності ДАБІ перетворилося в «болото», яке змушені розгрібати.

 

Закликаю аграріїв, якщо у вас виникли проблеми з цією структурою, звертатися до мене. Вже є прецеденти, коли вдалося розв'язати подібні питання. Над відповідною реформою працюють мої колеги з профільного комітету.

 

Найближчим часом вдасться поставити крапку у цій корупційній структурі, - підкреслив народний депутат.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень