Ця рослина захистить від заздрощів та лихого ока: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Здавна вважали, що горобина володіє потужними магічними властивостями і є символом сімейного щастя. Тому колись існував звичай під час весіль прикрашати її ягодами столи й посипати ними молодят.

Якщо ж поставити кілька засушених гілочок горобини у вазочку біля узголів’я подружнього ліжка – то шлюб буде довгим та щасливим.

Крім того, горобина здатна відводити й захищати від пристріту. Тож раніше дівчата й жінки восени робили собі намисто з ягід горобини, яке було для них не лише прикрасою, а й потужним оберегом.

Його носили цілий рік, до появи свіжих стиглих ягід, з яких нанизували нове намисто, а старе спалювали чи закопували.

Дерево горобини біля будинку вважається гарною прикметою. Якщо ж воно зів’яне без причини або його зрубають — це поганий знак.

До сьогодні червону горобину вважають оберегом від злих сил - її вішають над вхідними дверима в будинку, так як вірять, що рослина запобігає проникненню в житло темної енергії і зла.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень