Цього року замість занедбаного стадіону у Рівному з’явиться футбольна академія (ФОТО)

Будівництво невдовзі розпочнуть    

Фото із сайту Rivne.online
Фото із сайту Rivne.online

Сучасну футбольну академію на місці занедбаного стадіону збудують в районі Радіозаводу у Рівному.

З’явиться вона на місці стадіону «Форт» на вулиці Академіка Дем’янчука, який донедавна був у постійному користуванні Рівненського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі.

Фото із сайту видання 7 днів
Фото із сайту видання 7 днів

А нині, в результаті аукціону від Фонду держмайна, ділянку отримала в оренду футбольна академія «Омега». Її президент та голова ГО «Омега» Олександр Петров розповів, що на сьогодні у Рівному немає жодного футбольного поля великого розміру. Тож діти, які займаються футболом, змушені їздити в інші міста, де є такі великі поля.

Аби рівненські діти не їздити в інші міста, велике футбольне поле вирішили збудувати у Рівному. Ініціатором будівництва стала громадська організація «Омега». Однак для того, аби землю стадіону змогли виставити на аукціон, їм потрібно було зібрати документи про те, що землю не використовують, а також погодження на отримання ділянки. 

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Земля, на якій розташований стадіон, міська, але була в постійному користуванні коледжу. Тому спочатку громадській організації потрібно було отримати погодження на отримання землі від коледжу, а потім обласної ради. Далі відповідні документи подали до Міністерства освіти.

 

Опісля необхідні папери передали до Фонду держмайна, який і виставив стадіон на аукціон. І сьогодні футбольна академія стала переможцем торгів, – пояснив Олександр Петров.

До слова, на початку торгів стартова ціна стадіону становила трохи більш як 2 500 грн, однак громадська організація збільшила її вдвічі. 

Перші роботи планують розпочати вже за тиждень. Футбольна академія матиме два поля розміром 60*100 та 30*50. Вони будуть зі штучним покриттям, на яких можна буде займатися у будь-яку пору року. Футбольна академія також матиме власну снігоприбиральну та іншу техніку, яка дозволить доглядати за покриттям.

За словами Олександра Петрова, роботи на території колишнього стадіону буде багато, однак перших вихованців планують прийняти вже цього року.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Спочатку на території колишнього стадіону все приберуть, а потім приступлять до облаштування полів та освітлення.

Вже є домовленості із постачальниками штучної трави, будівельниками та фахівцями з будівництва футбольного поля. Також потрібна буде і волонтерська допомога, – зауважив Олександр Петров.

Наступного року у футбольній академії планують збудувати санвузли, роздягальні та огородити територію. Зараз там є лише бетонне огородження.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень