Через стадіон у Тернополі Польща припинила стосунки з цим містом

Я поважаю право кожного народу на власне розуміння історії (с)

Польське місто Замостя призупинило відносини з Тернополем. Замостя  відмовилося від спільного проєкту з містом через надання тернопільському міському стадіону імені головнокомандувача УПА Романа Шухевича, повідомляє Радіо Трек з посиланням на матеріали «Європейської правди».

Я поважаю право кожного народу на власне розуміння історії. Проте, я не можу пройти повз жорстокість війни та неповагу до беззахисних жертв польського народу, - зауважив мер Замостя Анджей Внук.

За його словами, місто призупиняє всі відносини у сфері місцевого самоврядування з владою Тернополя. Крім того, польсько-український проєкт під назвою «Спільна історія двох міст - Тернополя та Замостя» реалізований не буде. 

На цей проєкт міста отримали фінансування з ЄС в рамках Програми прикордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Його вартість становила 68 713 євро. 

На переконання Анджея Внука, поведінка депутатів Тернопільської міської ради суперечить заявам виконавчої влади - мера й апарату місцевого самоврядування - про спільну роботу по збереженню польської та української спадщини, розвитку міжнародного співробітництва та збереженню пам'яті про місто. 

Я вірю, що наші українські партнери зрозуміють, що будь-яка ініціатива з прославляння військових злочинців має наслідки. Будь-яка така ініціатива повинна враховувати почуття родин жертв та польського народу, - заявив мер Замостя.

Як зазначає «Європейська правда» сесія Тернопільської міської ради 5 березня ухвалили рішення про присвоєння назви міському стадіону «Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича».

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень