«Ціною проведення виборів під час війни стане програш України в самій війні»,- Тимошенко для Washington Post

«Єдність є незамінним ресурсом для перемоги»

Тут і далі усі фото з публікації в "Вашингтон пост"

Проведення виборів у воєнний час призведе до програшу Україну у війні, адже внутрішні політичні суперечки, які є звичайною справою у демократичному суспільстві, можуть зруйнувати національну єдність, потрібну для того, щоб завдати поразки Росії.

Про це голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила в інтерв’ю впливовому американському виданню The Washington Post у Брюсселі цього місяця.

«Ціною проведення виборів під час війни стане програш у війні. Єдність є незамінним ресурсом для перемоги», – сказала Тимошенко.

 

Вона також звернула увагу на те, що солдатам, які воюють, буде складно голосувати, і за законом їм заборонено балотуватися у воєнний час.

«Ті, хто жертвує своїми життями на передовій, більшість з них, не матимуть змоги проголосувати, – зазначила політик. – Сім мільйонів українців зараз є біженцями, багато з них живуть за межами країни, і більшість з них не матимуть змоги проголосувати».

Лідерка «Батьківщини» також заявила, що її партія багато в чому не згодна із Зеленським, але виступає проти проведення виборів у поточних умовах.

«Ми абсолютно проти цього. Програти війну просто тому, що хтось хоче вибори, це неприйнятно», – наголосила Юлія Тимошенко.

У редакційній статті Washington Post, яка вийшла під заголовком «Західні посадовці тиснуть на Україну з проведенням виборів, попри війну» також наголошується, що

«Не зважаючи на війну Росії в Україні та запроваджений по всій країні воєнний стан, деякі західні політики тиснуть на київський уряд із проведенням парламентських і президентських виборів.

 

Ця перспектива спантеличила багатьох українських посадовців».

Але при цьому автори звертають увагу на те, що високопоставлені посадовці адміністрації Байдена кажуть, що «Україна сама має вирішувати, коли проводити вибори».

«Під час візиту до Києва цього місяця Державний секретар Ентоні Блінкен закликав Зеленського провести консультації з громадянським суспільством та українською опозицією щодо того, коли проводити наступні вибори.

 

Один із американських високопосадовців на умовах анонімності розповів, що адміністрація Байдена розуміє численні логістичні перепони для проведення виборів у воєнний час», – йдеться у публікації.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень