Ціни на яблука в Україні б’ють всі рекорди

Такими високими як цього літа, вони ще не були

Ціни на яблука шокують українців. На ринках та у супермаркетах ціна за кілограм перевищує 40 гривень. І хоча у продажу з'явилися яблука нового врожаю, цінники в магазинах, як і раніше «кусаються».

Взимку яблука продавали по прийнятній ціні, близько 14-17 гривень за кілограм, навесні їх вартість суттєво підскочила, а влітку взагалі перетворилися на екзотику.

Ані поява сезонних ягід, персиків чи винограду у продажу не змінила ситуацію щодо цін на яблука. Навіть паперівка на рику коштує 40 гривень за кілограм.

І зараз яблука нового сезону продають дорого, хоча вони ще не мають належного стиглості, та й великої пропозиції ще немає. І взагалі, такі високі ціни та недозріле яблуко на полицях мають викликати пробку на ринку, ціни мають піти вниз, а попит – знизитися, – каже керівник компанії USPA Fruit Володимир Гуржій.

На сьогодні навіть експерти не прогнозують якими будуть ціни на яблука взимку. У попередні періоди траплялося, що ціна в період збирання врожаю виявляється вищою, ніж навесні.

Буває, що навесні ціни нижчі, ніж виробники могли отримати під час збору, звичайно, якщо рахувати правильно та враховувати всі витрати, – підсумував експерт.

На сьогодні яблука у мережах супермаркетів доступні за ціною від 26 до 41 гривні залежно від сорту. Зауважимо, на ціну яблук торішнього врожаю впливає вартість їх зберігання у спеціальних овочесховищах. У таких приміщеннях впродовж періоду зберігання утримують однакову температуру. Зважаючи на знеструмлення які відбувалися взимку, очевидно роботу холодильників намагалися підтримувати бодай періодично генераторами. Що зрештою теж вплинуло на ціну.

Джерело: agronews

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень