Чистка Басівкутського озера: у Рівному знайшли рішення

Програму вже почали втілювати в життя

Комплексна програма заходів з очищення Басівкутського озера та річки Устя вже затверджена міською радою.

Що нею передбачається, нам розповів депутат Рівненської міськради Анатолій Чугуєвець:

Є комплексна програма, яка включає в себе різні варіанти - це і робота земснаряду, яку ще необхідно оцінити (чи брати його в оренду, чи купувати і створювати цілий штат, який його обслуговуватиме), і аерація річки та озера за допомогою встановлення кількох фонтанів. В природному плані будуть дивитися, які розвести рослини, які також могли б очищати водойму. Важлива роль надається і питанню каналізації, тобто зовнішнього забруднення. Зараз будуть дивитися, де, можливо, ще є якість труби, які виходять в озеро, щоб їх ліквідовувати і провести каналізацію безпесередньо в Басовому Куті.

Одним із варіантів також є пониження рівня води в озері, аби розчистити дно. Однак, в цьому випадку виникає проблема з річкою Устя.

Коли з озера спустять воду, а потім наповнюватимуть його знову, центральна частина Усті якийсь час «стоятиме» порожня.

Окрім усього іншого, планується розчищення потічків та дренажних каналів водойми, а також підсилення брегів р. Устя (від вул. Басівкутської до Ст. Бандери).

Нагадаємо, учора внаслідок пошкодження шлюзу рівень води в Басівкутському озері впав майже на 70 см. Втім, спеціалісти запевняють, що ситуація під контролем і небезпеки для водойми немає.

Ось як зараз виглядає дамба:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень