Що у Рівному торік зробили для зменшення забруднення водойм і скільки на це витратили грошей

Основними причинами забруднення міський голова називає забудову заплави річки Устя та виведення у неї та інші водойми фекальних скидів від приватних будинків

І саме на зменшення цих скидів від приватних будинків були спрямовані торік заходи міської програми з розчищення і впорядкування малих річок та підземних вод. Зокрема, вони стосувалися каналізування вулиць міста.

Детальніше поінформував начальник міського управління економіки Микола Кирея:

За інформацією управління капітального будівництва, в межах програми виконувалися роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації 13 заходів з каналізування та ремонту гідротехнічних споруд на 797 тисяч гривень.

 

Торік виконані роботи з будівництва самопливного колектора на вулиці Хмільній, також виконані роботи з будівництва каналізаційних мереж на вулиці Прилуцькій та вулиці Рилєєва на 840 тисяч гривень.

За словами Миколи Киреї, завдяки започаткованим у 2012 році роботам з прокладання каналізаційних мереж  у приватному секторі на умовах співфінансування з громадами 50 на 50%, місто отримало понад 5 тисяч погонних метрів каналізаційних мереж на 26 вулицях. І до них приєднано 260 індивідуальних будинків і чотири багатоквартирних. Міський голова Рівного Володимир Хомко каже, що

це – більше, ніж за весь період незалежної України до того.  

Окрім каналізування вулиць, як повідомив Микола Кирея, торік у Рівному, щоб в Усті та водоймах на Лебединці не гинула риба, виконані роботи з облаштування трьох аераційних фонтанів для насичення води киснем. На це витратили 277 тисяч гривень.

Також торік місто закупило на 100 тисяч гривень молодняка риби – 2350 кг товстолобика та 650 кг білого амура. Ця риба очищає водойми від надлишків рослинності. 

Ще у 2017 році розробили паспорт Басівкутського водосховища за 45 тисяч гривень. Він потрібен для виготовлення технічної документації для виконання робіт на річці Устя.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень