Чим небезпечні морози для авто: поради водіям

В Україну прийшов циклон, який приніс сніг та різке похолодання. Водіям потрібно пам'ятати, що морози впливають на роботу авто.

Порадами для водіїв поділилося видання РБК-Україна.

На сильному морозі пластик стає крихким, гума - твердою, а рідина - в'язкою. В салоні авто є безліч пластикових деталей.

 

Тому, коли морозним ранком сідаєте за кермо, будьте обережні з підрульовими перемикачами, ручками дверей, важелями ручних регулювань крісел та рештою деталей з пластику, -  повідомляє "АвтоВзгляд".

Також необхідно пам'ятати, що в сильний мороз легко можна зламати підкрилки й бризковики.

На сильному морозі гума втрачає міцність і еластичність, при цьому, якщо вона вже стара і зношена, то на ній можуть з'явитися тріщини.

 

Але найнебезпечніше в мороз - це застигла і в'язка рідина в гідравлічних системах авто. Навіть найбільш морозостійкі розчини в лютий мороз загасають і стають більш в'язкими. При цьому вони втрачають свої основні властивості і заподіюють шкоду важливим механізмам, вузлам і агрегатам.

Це стосується масла у двигуні й коробці перемикання передач, гальмівної та охолоджувальної рідини у відповідних системах, мастила шарнірів підвіски, вмісту амортизаторів і гідропідсилювача, електроліту в акумуляторі.

Щоб не піддавати автомобіль серйозним випробуванням краще дотримуватися кількох правил.

Навіть якщо на сильному морозі двигун на холостих обертах прогрітий до робочих температур, це не означає, що до кінця "відтанули" всі інші гідравлічні системи.

 

Тому, рушаючи з місця і на перших кілометрах шляху, намагайтеся їхати повільно - не більше ніж 40 км/год.

 

Також уникайте нерівних доріг, щоб не навантажувати підвіску. На перших порах будьте готові до неадекватної роботи гальмівної системи через можливе обмерзання гальмівних дисків і колодок. 

Найчастіше всі системи приходять в норму після 4-5 км шляху по рівній дорозі.

Також будьте готові, що в мороз на швидкості 60 км/год можуть з'явитися вібрації на кермі через налиплий на колесах лід і сніг. Позбутися цього можна, заїхавши на мийку, де вам промиють колеса струменем води під високим тиском.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень