5 деталей, які водії забувають змастити до настання холодів (ФОТО)

Машина любить ласку і змазку

[media=208556]Зміна шин, омивача, перевірка акумулятора – це обовязково. Однак багато водіїв забувають про кілька важливих речей. Читайте, що потрібно змастити, аби підготувати авто до зими.

1. Бічні вікна

[media=208557]На перший погляд здається, що вікнам нічого не загрожує. Однак краплини дощу перетворюється на лід, який перешкоджає підійманню/опусканню скла або намертво блокує підіймальний механізм. Обов'язково обробіть скла силіконовою змазкою з або сухим тефлоном.

2. Ущільнювачі

[media=208558]Влітку гумові ущільнювачі на дверях і багажнику псуються від спеки і ультрафіолету. Вони всихають, тріскаються і перестають захищати автомобіль. Взимку не краще: підвищена вологість, хімічні реагенти на дорогах, стрибки температури. Аби гума не втратила еластичність - нанесіть на неї шар силіконової змазки.

3. Дверні замки

[media=208555] Вологість і реагенти негативно впливають на замки. Перед настанням холодів залийте в щілини тефлон, WD-40 або будь-який інше засіб, призначений для цієї мети. Навіть якщо ви відкриваєте машину з брелока, процедуру все одно потрібно зробити.

4. Кришка капота

[media=208559]Капот перебуває під прицілом сусідніх машин, отримуючи дозу реагентів або вологи. Рекомендуємо обробити щілину літієвою змазкою. Так ви будете впевнені, що замок не пошкодиться і капот не відкриється сам по собі в один прекрасний момент.

5. Петлі на дверях і лючку бензобака

[media=208560]Через негативний вплив агресивного середовища елементи починають рипіти. Обробіть дверні петлі речовиною з антикорозійним ефектом. Елементи на лючку бензобака ще чутливіші до солей і реагентів, тому профілактики їм недостатньо. Необхідно постійно підживлювати петлі WD-40 або іншим водонепроникним мастилом.[media=208561]

За матеріалами видання Dexpens

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Олег Нечидюк

Олег Нечидюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень