Чи скаржаться вже правоохоронцям Рівного на секс без згоди у сім’ї

І чи збільшиться тепер через зміни у законодавстві кількість зґвалтувань у місті

Таке питання під час сесії міськради Рівного задав міський голова Рівного Володимир Хомко в.о.керівника Рівненської місцевої прокуратури Павлу Луцюку. На це той відповів, що зміни у законодавстві стосувалися, найперше, домашнього насильства, зокрема завдання тілесних ушкоджень. І полягають вони у такому:

Якщо чоловік вчиняє насильство над дружиною, провадження порушуються за заявою. Однак у зв’язку з цими змінами закриті не можуть бути.

 

Що це означає на практиці? Це означає, що якщо чоловік побив дружину і вона подала заяву у поліцію, в подальшому таке кримінальне провадження не може бути закрите за заявою дружини. Обов’язково чоловік буде нести відповідальність.

За словами Павла Луцюка, поки звернень до правоохоронців щодо сексу без згоди у сім’ї не надходило. І, на його думку, зміни у законодавстві статистики зґвалтувань у місті, скоріше за все, не змінять, оскільки мають більше превентивний характер. До речі, в.о. керівника місцевої прокуратури каже, що торік у Рівному у порівнянні з 2017 роком кількість зґвалтувань зменшилася з 11 до 6.  

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень