Чи страйкуватимуть на Рівненщині через невиплату зарплат медики та освітяни

Адже наприкінці березня такі протести спалахнули на Івано-Франківщині

В обласному департаменті фінансів Рівненщини запевнили, що працівникам обласних комунальних закладів виплачують зарплату у повному обсязі і вчасно. Що стосується місцевих бюджетів, то вони нині – самостійні, тож чи є проблеми, потрібно питати у керівників районів, міст, сіл, ОТГ тощо.

Втім, згідно зі звітами, які надходять у департамент, проблем з виплатами зарплат медикам та освітянам у місцевих рад нема.

Говорить директор обласного департаменту фінансів Лідія Біляк:

По звітності прострочена кредиторська заборгованість з виплати зарплати в розрізі окремих бюджетів відсутня. Тобто вони справляються. Можливо, персонал не зовсім задоволений стимулюванням. Але обов’язковою є виплата зарплати. А стимулювання – це вже при наявності ресурсу.

Лідія Біляк пояснила, що стимулювання – це премії та надбавки. Їх виплачують тоді, коли є достатньо коштів у бюджеті. І, приміром, кошти на це можуть додаватися при перевиконанні бюджетів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень