Чи достатньо у Рівному вакцин для профілактичних щеплень

Ситуацію прокоментував головний педіатр Рівного

Рівне має достатню кількість вакцини для проведення більшості профілактичних щеплень. Як розповів нам головний педіатр Рівного Юрій Денисенко, на сьогодні показники щодо щеплення дітей проти туберкульозу уже практично виконано. Хорошими темпами відбувається вакцинація проти кору, особливо зважаючи на те, що тривалий термін Рівне не мало відповідної вакцини. 

Вакцина проти туберкульозу є в достатній кількості. Вакцина проти дифтерії, правця, кашлюку є в достатній кількості. Вакцина проти кору, паротиту, краснухи є на місяць-два. Вакцина жива проти поліомієліту є. Єдине, що не маємо на сьогодні - інактивованої вакцини від поліомієліту, - розповів Юрій Денисенко.

 За словами Юрія Денисенка, не дуже добре на сьогодні вакцинують дітей проти дифтерії і правця, адже батьків стримує  інформаційна кампанія щодо ускладнень після введення препарату індійського виробництва. Щоправда, кілька тисяч дітей у Рівному цією вакциною щепили, і особливо тяжких реакцій на препарат виявлено не було.

Як розповів головний педіатр Рівного, це вакцина цільноклітина, і такою у Рівному не користувалися уже років 6 чи 7, проте за реакцією на неї, вона така ж, як раніше випускалася в Україні. Альтернатива такій вакцині є, інактивована – бельгійського або французького виробництва, проте її отримати можна, лише придбавши за свій кошт. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень