Чотири золотих правила, які допоможуть підібрати парфуми, які вам точно підходять

Це довершена нота вашого уявлення себе у часі й в просторі

Слід розрізняти написи на упакуванні парфумів, аби розуміти, що ви збираєтеся придбати. Це не вигадки маркетологів, це класифікація парфумів, різниця між ними у відсотковому відношенні ефірних олій до спиртової основи.

  • парфуми (parfum, PDT) - 18-40%
  • парфумована вода (eau de parfum, EDP) – 13-20%
  • туалетна вода (eau de toilette, EDT) – 6-10%
  • одеколон (eau de cologne, EDC) – 1.5-5%

Пам'ятайте, чим більше ефірних олій, тим вища ціна. Але при цьому випшикувати рідини доведеться справді менше.

Отже – золоті правила: 

1. Ходити до магазину парфумерії треба зранку

Ваш нюх зранку куди більш чутливий, ніж у другій половині дня. Це природа. Крім того, за день у магазині змішається в повітрі вже стільки запахів, що правильно відчути, чи ваш це аромат, буде вкрай складно. 

2. Спробуйте запах на собі 

Паперового тестера замало. Якщо обираєте запах для себе, нанесіть його на зап'ястя. Хімія вашого тіла здатна вплинути на сприйняття аромату (скажімо, на жирній шкірі він триматиметься довше). Аромат, який вам сподобався на комусь іншому, зовсім не обов'язково підійде вам.

3. Перезавантажуйтеся 

Два-три аромати за один раз. Більше ваш ніс просто не зможе тверезо оцінити. Щоб уникнути перевантаження, не забувайте відволікати свій ніс (і мозок) чимось звичним. Класичний варіант - понюхати кавові зерна. Але заздалегідь оберіть два-три аромати, які ви хочете випробувати за один раз, і краще сходіть ще раз в магазин в інший день. 

4. Дайте парфумам час 

Майже всі парфумерні композиції складаються з трьох ароматичних нот: верхньої, середньої («ноти серця») та базової, основної. Всі вони проявляють себе з різною швидкістю: верхню ноту чути одразу (і через пару хвилин вона зникне), а базова виявить себе хвилин через сорок. Перше враження у парфумерії - оманливе. Якщо у вас буде можливість взяти пробники й вже вдома вивчити, як поводиться аромат, обов'язково зробіть це.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень