«Чорні археологи», які копають на пам’ятках археології, це зло! – рівненський краєзнавець

Історія про «копачів» з металошукачами

Фото Миколи Бендюка. Колаж - Радіо Трек
Фото Миколи Бендюка. Колаж - Радіо Трек

Відомий на Рівненщині краєзнавець та реставратор Микола Бендюк разом із товаришем купив справжню історичну знахідку – стару хату у селі Розваж з цікавою історією. Будинок побудований на пам'ятці археології 10-13 ст.

Очевидно, що окрім нових власників будинку, інтерес до землі мають і люди з металошукачами. Кількох з них Микола Бендюк і зустрів.

На своїй сторінці у Facebook він пише (текст подаємо без змін):

Чорні археологи», які копають на пам’ятках археології, це зло!

 

Приїхав з колегами до себе до хати, яка знаходиться на пам'ятці ареології 10-13 ст., і побачив чоловіків, які з металошукачами і лопатами ходили та копали по моєму двору і городу ямки.

 

Машину поставили за хатою в садку, щоб з дороги одразу не було помітно і ходять собі копають...

 

Про те що я розізлився можна й не говорити, тим більше що всі копачі місцеві знають моє ставлення до їх ремесла коли вони заходять на пам'ятку...

 

Цих я прогнав і знаючи що «чорні» читають мою сторінку, хочу попередити, що ставлю у своєму будинку камеру спостереження і всі фото та відео буду передавати до поліції разом з номерами машин, якими вони приїжджають.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень